Er du paintball nybegynder og skal ud og spille for første gang, kan det godt virke lidt skræmmende. Men bare rolig, du skal slet ikke være bange. Paintball er først og fremmest helt vildt sjovt. Her får du en guide til de vigtigste ting, du skal vide, før du træder ind på paintballbanen.

Regler

Paintball er et spil der består af to hold med op til 30 personer på hvert. Hver spiller har en våben, der bruger lufttryk til at affyre små kugler med maling, deraf navnet.
Kuglerne knuses, når de rammer en modspiller.
Paintball har et hav af forskellige spiltyper, men den mest almindelige hedder Team death match. Her spiller I, indtil alle spillere på det ene hold er ramt og dermed ”døde”. Man kan også have flere liv. Enten ét, to eller tre.
En anden populær spiltype er ”capture the flag”. Her skal du få fat i modstanderens flag og tage det med til din egen base, før du bliver skudt.

Når du spiller, skal du altid have en dragt og hjelm på, og geværet må aldrig affyres udenfor bane- eller øveområdet. Det er heller ikke tilladt at skyde på hinanden, hvis man er tættere end 2 meter.

Hos Eventhall sørger vi for både dragter, hjelm og gevær. Derudover får du grundig instruktion fra en af vores instruktører, før vi går i gang.

Gør det ondt at blive ramt i paintball?

Det kommer meget an på, hvilket tøj du har på og hvilken afstand, du bliver skudt fra. Hvis dit tøj sidder stramt, uden meget luft mellem hud og stof, kan det godt nappe lidt, at blive ramt. Hvis du bliver skudt fra 5 meter, kan du selvfølgelig mærke det mere, end hvis det er fra 20 meter. Når du spiller, har du dog oftest en kedeldragt på, der sidder meget løst. Stoffet absorberer skuddene, så det faktisk slet ikke kan mærkes. Hvis du bliver skudt på et bart stykke hud, gør det ondt, og du får sandsynligvis et blåt mærke.

Udstyr
  • Våben

Geværet er det klassiske paintballvåben, som de fleste bruger. Hos eventhall bruger vi UZi paintball-geværer. Det er designet med et kompakt løb uden at det går ud over præcisionen. På modellen er der tilføjet front-greb for bedre præcision. Luft-tanken er tilpasset så det fylder mindre, og derfor lettere og giver en perfekt balance og tyngde. Når kuglerne forlader geværet, har de en hastighed på omkring 300-330 km/t. Geværet kan skyde op til 100 meter, men er mest præcist indenfor 5- 20 meter.
Hvis du er til en udfordring, kan du prøve vores Airow buer. Det er compound buer, der er blevet modificeret til at skyde med paintball-kugler. De tager længere tid at lade, og er et lidt mere udfordrende våben end geværet.
Til sidst har vi Buffalo Groove pistoler. Det er et lettere våben end de andre og dermed nemmere at bevæge sig hurtigt rundt med.

  • Kugler

Paintballkugler fås i en hav af varianter og farver. Hos eventhall bruger vi kun kugler, der er miljøvenlige og helt ufarlige for naturen. Malingen går nemt af i vask. Hvis I ønsker at spille om vinteren har vi også frostsikre kugler.

  • Tøj

Til at beskytte dig selv, skal du have en paintball dragt på. Den beskytter først og fremmest dit tøj, så det ikke bliver malet til. Derudover sidder den løst og absorberer noget af slaget, når kuglerne rammer.
For at beskytte hovedet skal du også have en hjelm på. Vi anbefaler også, at du tager ordentligt fodtøj på, der kan tåle at blive beskidt. Det er også en rigtig god ide at have skiftesko og skiftetøj med, da du kommer til at svede en del.

Alder

Hvis du er under 16 må du ikke spille paintball. Hvis du er mellem 16 og 18 år, må du kun spille, hvis du har en forældretilladelse.

Baner

Paintball spilles typisk på en udendørs bane med forskellige forhindringer, du kan gemme dig bag. Det kan dog også foregå indendørs. Hos Eventhall har vi tre forskellige udendørsbaner: Beton, By og Natur. På hver bane er der forskellige forhindringer og steder, du kan gemme dig. Betonbanen og Bybanen er de to mindste på 2.500 m2 og egner sig bedst til grupper på 30 personer eller mindre. Naturbanen er den største på 10.000 m2 og er god til større grupper over 30 personer.

 

Nu er du forhåbentlig klædt godt på og er klar til at indtage paintballbanen. Du kan læse meget mere om paintball hos Eventhall lige her. Vi ses!

Recommended Posts

Leave a Comment