Skal du ud og prøve kræfter med BMX, men har aldrig prøvet det før? Bare rolig. Her giver vi dig de bedste tips og tricks, så er du sikker på, at turen bliver en succes.

 

Cyklen

BMX-cykler adskiller sig en del fra din almindelige by- eller racercykel. For det første er stellet meget mindre og mere mobilt, og du sidder meget lavt. Det er faktisk slet ikke meningen, at du skal sidde ned, når du cykler på en BMX. Man står op i pedalerne hele tiden. Det giver bedre balance, bedre stødabsorbering og føling med banen.

På en BMX-cykel er der heller ingen gear. Hvis du vil have højere gear, sætter du simpelthen bare et større tandhjul på. Derfor handler det meget om at komme op i fart, for derefter at stoppe med at træde og så lade sig trille over et hop eller igennem et sving. Når man så er ved at miste fart, pumper man hurtigt i pedalerne og sådan fortsætter man.

Hjelm

BMX-kører har altid fullface hjelm på. Da BMX er en meget højintensitetssport, er risikoen for at styrte også noget større end almindelig cykling.

Tøj

Professionelle BMX-kørere har både bukser, trøje og handsker på, men det behøver man ikke. Du kan sagtens køre i dit almindelige tøj. Dog anbefaler vi, at du tager noget på, der er beregnet til sport og som gerne må blive beskidt. Det er ikke en god ide, at tage stiletter på, så tag nogle flade sko på, der gerne må blive beskidte.

Konkurrencer

Der er rigtig mange forskellige typer af konkurrencer indenfor BMX. Der er både løb, hvor det gælder om at komme først, men også konkurrencer, hvor man dyster i at udføre de fedeste tricks. Hos Eventhall, kører vi stafet, hvor I dyster én mod én på en BMX-bane, og skifter når der er kørt en omgang.

Strategi

Når du starter, er det vigtigt at få meget fart på ned ad startrampen. Hvis du kommer foran og først ind i svingene, er det en kæmpe fordel. Sørg for at holde dig tæt til din modstander, så du kan udnytte, hvis han slapper af eller styrter. Brug armene til at presse styret ned efter en bakke. På den måde bevarer du kontakt med banen og får mere fart i cyklen.
Fortvivl ikke, hvis du kommer bagud. BMX kan ændre sig meget hurtigt. Hvis din modstander bare laver en lille fejl, kan han nemt blive kørt bagud, og du er på sejrskurs igen.

Nu er du forhåbentlig blevet lidt klogere på BMX og er klar til selv at prøve en tur på banen.
Hos Eventhall kan du leje både bane, cykler og hjelme. Læs mere her.

Recommended Posts